Bag Raunsborg® Nordic gemmer sig et spændende samarbejde mellem familiefirmaet Plum A/S og modeekspert Jim Lyngvild. Og hvis man kigger lidt nærmere bag facaderne på de to hovedaktører, er grundlaget for samarbejdet ikke så svært at få øje på.

Plum A/S har i mere end 45 år produceret hudplejeprodukter af høj kvalitet til det professionelle marked. Og med Jims store passion for skønhed, nordisk mytologi og – natur, var grundlaget for det samarbejde der startede i 2011, nærmest dannet på forhånd. Et samarbejde, der nu har resulteret i en flot skønhedsserie inspireret af rigdommene i den nordiske natur og til kvinder i alle aldre.

Naturen i sig selv kan skabe små mirakler, og med hjælp fra den flere århundrede gamle bog om nordiske planter Flora Danica, har vi fundet effektive egenskaber fra naturens egne urter, planter og blomster og vækket gamle skildringer til live igen. Egenskaberne fra nøje udvalgte urter og planter er brugt konstruktivt og danner grundlaget for Raunsborg® Nordic.

Men naturen gør det ikke alene. I tæt parløb med Plums laboranter har Jim haft fingrene helt nede i teknologien og sat sine fingeraftryk på både dufte og hudplejeprodukter. Sammen har de i Plums moderne laboratorium udviklet en unik skønhedsserie, der er som skabt for den sarte, nordiske teint.

Og navnet. Det var ikke så svært. For hvad er mere naturligt end at opkalde serien efter Jims vikingeborg RAUNSBORG på Sydfyn.

Nordisk skønhed - helt enkelt

vikingeborg

 

HEMMELIGHEDEN GEMMER SIG I DEN NORDISKE NATUR

I tusinde af generationer har kvinder fundet viden i naturen om de mange virksomme egenskaber der ligger gemt i planter, urter og blomster. Egenskaber og viden som de brugte i deres hverdag når sår skulle heles, når smerter skulle lindres, mavepine kureres og udseendet plejes.

Kendskabet til og viden om disse egenskaber gik i arv fra mor til datter. Enhver klan eller stamme havde sin egen medicinkvinde/-mand.

Med tiden blev der skrevet bøger om planter og urters mange egenskaber. Medicin og kosmetik blev udviklet på baggrund af denne viden. I takt med udviklingen indenfor kemi og biologi, er mange af de gamle huskeråd gået i glemmebogen. Men de er omgivet af mystik og fascinerer os stadig.

Det er denne viden vi har vakt til live med Raunsborg® Nordic.

Nordisk Skønhed – helt enkelt

grøn, orange og rød blomst

 

Sammen skaber vi skønhed. Dette var min tanke, da jeg i maj 2011 satte mig for at skabe en skønhedsserie til kvinder i alle aldre. Ikke kun til de unge og de smukke, og ikke kun til de meget velhavende, men til konerne, kællingerne og dem midt i mellem. Desuden var jeg selv kørt træt i det enorme hav af skønhedsprodukter, som hele tiden skyller ind på markedet. For mig at se, et marked der er blevet helt uoverskueligt. Jeg manglede enkelhed der ikke gjorde mig forvirret, og skønhedsritualer der kunne gøres i søvne. Kort sagt, skønhedspleje uden løftede pegefingre.

Derfor skabte jeg Raunsborg® Nordic sammen med den gamle familieejede produktionsvirksomhed Plum A/S.

Da ”hvorfor” var på plads, skulle jeg finde ”Hvad” og det var såre simpelt. Jeg kiggede ud af mine vinduer og så hvordan alting var ved at springe ud. Den nordiske flora omgav mig fra alle sider. Brændenælder, birk og alle de andre smukke urter, planter og blomster der springer ud i maj måneds spæde start, og jeg tænkte: ”Når de vokser her, på dette sted af jorden, hvor jeg er født, er der nok en grund til, at de er her. Jeg og dem sammen. Måske kunne vi gøre noget for hinanden?”.

Dette blev startskuddet til en opdagelsesrejse i nordens planteliv, som har været forfriskende og berigende. I dag har jeg ikke kun udviklet en unik skønhedsserie med alt hvad den nordiske natur står for. Jeg har fået et indblik i en gemt og glemt verden. Og en viden om de mange egenskaber naturens planteliv gemmer på og som vores bedstemødre og kvinderne før dem, helt naturligt brugte i hverdagen.

Jeg har kort sagt, helt privat, genopdaget den magiske viden om nordens urter og omsat dem til cremer og andre dejlige produkter, som du nu kan købe i smukke emballager.

Nordisk skønhed - helt enkelt.

Jim Lyngvild om sommeren

 

Vi har nøje udvalgt effektive egenskaber fra naturens egne urter, planter og blomster og brugt dem konstruktivt i produktudviklingen. Disse egenskaber danner grundlaget for produkterne i Raunsborg® Nordic.

Vores A-Z liste indholder en fortegnelse over alle ingredienser, og information om de aktive stoffer der indgår i produkterne. 

Klik her for at komme til listen.

urter

 

Din hud er konstant belastet af vejr og vind, forurening og andre udefrakommende faktorer. Hvis du ikke sørger for at passe og pleje den, vil disse faktorer hurtigt sætte sine spor på din hud. 

3 TRIN SOM FÅR DIN HUD TIL AT STRÅLE: 

1: Rense

Det første trin på vejen til en sund og smuk hud er at rense den rigtig dybt, så fedt og støv bliver opløst, porerne bliver renset og make-up'en fjernet. Huden skal renses både morgen og aften, så den kan ånde, frisk som en eng efter regnvejr.

2: Styrke
Skintonic afbalancerer hudens pH-værdi, samtidig med at den frisker huden op og forbereder den på bedre at kunne absorberer fugtighedscremen bagefter. Skintonic skal bruges både morgen og aften. Efter afrensning af ansigtet anvendes en vatrondel fugtet med skintonic rundt i ansigtet og på halsen.

3: Fugte
En fugtighedscreme beskytter huden mod tab af fugtighed samt mod skadelige miljøfaktorer - virkningerne af solbad, forurening og stress. Daglig brug af fugtighedscreme beskytter huden mod for tidlig aldring; den sikre et sundt og strålende udseende. Fugtighedscremen anvendes morgen og aften på en afrenset hud som er blevet behandlet med skintonic på ansigt og hals.

DRIK VAND

Drik vand. Masser af vand. Det giver fugt til din hud.

SØVN
Når du sover fornyer dine hudceller sig og giver dig en glattere og mere smidig hud. Søvnunderskud vil derimod ofte få din hud til at se grå og kedelig ud. Derfor er en god nats søvn vigtig.

SOL
Sol er hudens værste fjende. Hver gang du udsætter din hud for sol, så mister den faktisk noget af sin evne til at forny sig. Så husk, jo mere du undgår solen, jo færre rynker og pigmentforandringer får du, når du bliver ældre 

STRESS

Stress kan, udover at gøre dig anspændt, give dig hovedpine og søvnbesvær, også give dig en dårlig hud. For hvis du stresser, stresser din hud også, og det kan resultere i urenheder og rynker.

RYGNING
Rygning er på top 3 listen over ting, som ælder din hud.

pige om sommeren

OverskriftIndholdLink
Historien bag

RAUNSBORG® NORDIC
Kom bag facaden og læs om  forbindelsen til Jim Lyngvilds vikingeborg RAUNSBORG.

historien-bag
/raunsborg/historien-bag
Nordens urter

KENDER DU HEMMELIGHEDEN?
Med Raunsborg® Nordic er viden vakt til live.

Raunsborg og nordens urter
/raunsborg/nordens-urter
Jims univers

FRA TANKE TIL PRODUKT
Læs med Jims egne ord hvordan det hele startede.

Jim Lyngvild og hans univers
/raunsborg/jims-univers
Ingredienser

FRA A TIL Z
Søg information om ingredienserne i Raunsborg Nordics produkter og lær mere om de virksomme stoffer naturen gemmer på.

ingredienser i raunsborgs produkter
/raunsborg/ingredienser
Skønhedstips

OG GODE RÅD
Jim deler sin viden med dig og giver gode råd og tips om skønhed og pleje

Skønhedstips fra Raunsborg og Jim Lyngvild
/raunsborg/skonhedspleje

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLæs mere
X

Kurv

Min kurv

Kurv tom