FAQ

Hvad er allegener? 

Allergene parfumestoffer er stoffer, som kroppens immunforsvar potientielt reagerer allergisk på. Parfumeallergi er en af de hyppigste årsager til kontakteksem og folk med sart hud er særligt udsatte. 26 parfumestoffer er listet og anses for at være særligt allergifremkaldende og derfor påbyder loven jvf. Kosmetikbekendtgørelsen, som trådte i kraft 11. marts 2005, at disse skal deklareres på emballagen, hvis koncentrationen af et eller flere af de 26 parfumestoffer er over 0,001% i kosmetik.

Hvad er parabener?

Parabener er en fællesbetegnelse for en gruppe af 6 konserveringsmidler bestående af Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isopropylparaben og Isobutylparaben. 

I mere end 60 år er de typisk blevet anvendt i kosmetik som i cremer, shampoo og make-up for at forhindre bakterie- og svampevækst samt nedbrydning i produktet og dermed nogle af de mest veldokumenterede konserveringsmidler på markedet.
Parabenerne virker aktivt over for et bredt spektrum af bakterier og forhindrer produkterne i at rådne og give infektion. Samtidigt er de milde overfor huden og kun meget få mennesker udvikler allergi over for dem.

Indholdet af parabener i kosmetiske produkter i Danmark er reguleret i henhold til miljøministeriets bekendtgørelse om kosmetiske produkter, så de begræses til koncentrationer, der ifølge hudlæger kun yderst sjældent giver allergi.
4 ud af 6 parabener er optaget på EU's liste over stoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende og den megen debat blandt videnskabsfolk og i medierne om hvorvidt parabener er hormonforstyrrende, har skabt stor usikkerhed hos forbrugerne.
Men parabenerne er ikke ens og deres virkning og effekter er derfor heller ikke de samme. Derfor er det vigtigt at skelne mellem de forskellige parabener. Nogle er fuldstændig ufarlige og nogle kan der sås tvivl om.

Er du i tvivl om brugen af parabener, kan du helt undgå dem og vælge produkter med andre konserveringsmidler.
Raunsborg® Nordic indeholder ingen parabener.

Testes produkterne på dyr? Nej. EU har vedtaget et direktiv som forbyder dyreforsøg på ingredienser som bruges i skønhedsprodukter.
Hvor lang holdbarhed har produkterne?

Raunsborg Nordic produkterne har en holdbarhed på 12 mdr. efter åbning. Holdbarheden kan nedsættes ved at opbevare produkterne uhensigtsmæssigt. Vi anbefaler at produkterne opbevares ved stuetemperatur og at du undgår at tilføre produkterne urenheder eller bakterier.

Hvem producerer produkterne?

Raunsborg® Nordic er resultatet af et tæt samarbejde mellem modeeksperten Jim Lyngvild og firmaet Plum, som producerer hudplejeprodukter til industrien og det danske sundhedssystem. Jim Lyngvild har bidraget med sin kreativitet, inspiration og viden om de unikke egenskaber naturens planter, urter og blomster gemmer på, mens Plums laboratorium har tilført mangeårig erfaring og ekspertise i udviklingen af produkterne.

Hvorfor Raunsborg®?

Navnet Raunsborg® stammer direkte fra Jims vikingeborg Ravnsborg mens skønhedsserien er inspireret af rigdommene i den nordiske natur. Naturen i sig selv kan skabe små mirakler, og ved at gå på opdagelse i den flere hundrede år gamle bog Flora Danica om nordiske planter, har vi fundet glemte skildringer, som vi har vækket til live igen. Ved at udnytte de effektive egenskaber fra nøje udvalgte nordiske urter og bruge dem konstruktivt, har vi skabt et unikt produkt. Raunsborg® er nordisk skønhed - helt enkelt.

Forklaring på indholdsstoffer?

Hvis du ønsker forklaring på produkternes indholdsstoffer, kan du finde vores ingrediensliste her .

Kan solcreme misfarve tøj eller andre genstande?

UV-filtrene i sig selv kan give misfarvninger. Derfor kan al solcreme give pletter og smitte af på tøj og andre genstande. Lad derfor solcremen tørre helt ind. Gerne op til 20 min. før du tager tøj på.

Hvis uheldet er ude, anbefaler vi, at du smører brun sæbe på pletten og lader det virke natten over. Vask derefter tøjet efter anvisning. Gentag evt. processen 2-3 gange. Husk: brug ikke vaskemiddel med optisk hvidt, blegemiddel eller pletfjerner med OXI-effekt. Det kan gøre pletterne værre og svære at fjerne.

 

 

Hvorfor er Raunsborg ikke økologisk?

Det er et meget bevist valg, at Raunsborg ikke er økologisk. Mange mennesker forveksler fejlagtigt naturlige og økologiske produkter med allergivenlige produkter.

I princippet kan man blive allergisk over for alting, og det er ingen garanti, at produktet er økologisk eller naturligt. Mange økologiske produkter indeholder f.eks. æteriske olier der typisk indeholder allergener.

Ofte har man ikke samme kontrol over indholdsstofferne i økologiske og naturlige produkter, som man har i kemisk fremstillede produkter. Derudover er bakteriologien i ikke økologiske produkter nemmere at styre. Ved kemisk fremstilling kan man nøjagtigt beskrive hvilke indholdsstoffer, der er i produkterne og i hvilken mængde. Det er til gavn for brugere og især for allergikere.

 

Er Raunsborg solcremer vandfaste? 

Raunsborg er ikke testet for vandfasthed. Vi mener, at det kan give en falsk tryghed og være kilde til misforståelse, når en solcreme lover, at den er vandfast. Vi anbefaler altid, at man smører sig ind ofte, hvis man sveder og efter en dukkert.

Indeholder Raunsborg homonforstyrrende stoffer?  

Forbrugerrådet har offentliggjort EU's liste med 17 hormonforstyrrende produkter. Ingen af Raunsborgs produkter indeholder disse stoffer. Se listen her  

Hvorfor indeholder Raunsborgs ansigtscremer ikke solfaktor?

Raunsborg ansigtscremer indeholder ikke solfactor, da solfiltre anses for at være allergifremkaldene og derfor ikke er sundt at tilføje huden hver dag. Derudover vil de færreste have behov for en UV-creme i hverdagen, hvis de arbejder indenfor, mens solen er kraftigst. I weekender og ferie er vi typisk meget mere ude i solen midt på dagen og har brug for den solbeskyttelse der er i solcremer og sollotions. 

Forskellen på øjenserum og øjencreme?

Vi får mange spørgsmål omkring hvad forskellen er på øjne serum og øjencreme. Faktisk er forskellen ikke ret stor og oftest er det bare hvad producenten vælger at kalde produktet.

Forskellen på serum og creme er for det meste konsistensen, hvor serum er mere gel-agtig i konsistensen. Nogen øjencremer kan heller ikke "stå alene" og kræver at man bruger en dag eller nat creme oven på sin øjencreme.

Raunsborg øjencreme er en blanding mellem en øjencreme og en øjne serum, konsistensen er en blanding mellem en creme og en serum og kan sagtens stå alene. Så lad din hud bestemme om øjencremen er nok eller om din hud har brug for en creme ovenpå.  

 

 

Hvad er SLES og SLS?

 

SLS findes i 90 procent af shampoo, vaskepulver, tandpasta og den slags ting du bruger meget nært på din krop. En shampoos allervigtigste formål er at opløse fedtstofferne i håret og i særdeleshed i hovedbunden. Det er sæbestofferne i din shampoo der sørger for det. Det mest brugte sæbestof er Sodiumlaureth Sulfat (forkortes SLES) og Sodiumlauryl Sulfat (forkortet SLS).

Disse sulfater kan give tør og irriteret hovedbund og samtidigt ødelægge hårstråets beskyttende overflade (kutikellaget) og resultere i, at håret bliver mindre modstandsdygtig overfor omgivelserne og samtidigt ikke virker sundt og glansfyldt, fordi sulfaterne også nedbryder proteinerne fra hårets kerne.

Vil du altså beskytte dit hår bedst muligt og samtidigt have et sundt og stærkt hår, bør du vælge en shampoo fri for sulfater.

Raunsborg shampoo indeholder ikke SLES og SLS.

 

Hvad er silikone?

 

Silikone bruges ofte i kosmetik, fordi det har en blødgørende og konditionerende effekt på huden/håret. Vi anvender den ikke silikone i Raunsborgs produkter, da det kan lægge sig som en film på hud/hår. Ved brug i hårprodukter vil det give en slags opbyggende effekt, så håret kan blive tungt og klaske, og måske virke en smule fedtet på sigt. Hvis man skal af med denne følelse, skal man vaske med en shampoo uden silikone. Der er mange forskellige typer af silikoner nogle lette og andre mere tunge/fede.

Når der anvendes silikone og det ligger en film på huden og håret, så forhindrer det samtidig de aktive stoffer i at kunne trænge ind i hud og hår.

 

Er der aluminium i Raunsborgs deodoranter?

 

Raunsborgs 2 deodoranter/antiperspiranter, indeholder begge 1% aluminium. Vi har i udviklingen været meget fokuserede på at anvende den lavest mulige mængde af aluminium og samtidig opnå en tilstrækkelig svedhæmmende effekt. Ved at benytte en kombination af et salt der indeholder zirconium og aluminium, har Rausnborg kunne opnå en særdeles god effekt. Og selvom mængden af aluminium er minimeret, opnår man en ligeså effektiv, eller endda bedre, svedhæmmende effekt. Desuden gennemgår alle vores produkter en sikkerhedsvurdering, inden de sendes på markedet. Det er vores garanti for, at de overholder gældende krav i kosmetikforordningen, og er sikre at anvende for forbrugerne.

 

 

 

 

 

 

Denne side bruger cookies - Hvis ikke du vælger at ændre dine indstillinger accepterer du automatisk vores cookie politikLæs mere
X

Kurv

Min kurv

Kurv tom